...tot llegint filosofia

quadern desordenat de materials

Material d'ètica

xavier | 22 Octubre, 2007 08:08

Premeu aquí sobre.

Així ja podeu començar a treballar... Anau al document que s'obrirà amb l'enllaç.

2on de batxillerat: apunts de Plató

xavier | 22 Octubre, 2007 07:59

Obriu el document de l'enllaç.

Recordau que això és un element que heu de completar amb el manual de l'assignatura i amb el treball que pogueu realitzar diàriament. Heu d'elaborar una exposició pròpia del pensament de l'autor...

Curs 2007/2008 Ètica. 1era anotació

xavier | 05 Octubre, 2007 15:25

Començam sense relatar res de nou perquè els ritmes són complicats. Per tant, ens ficam avui directament amb una activitat per als alumnes de 4rt, amb els quals hem comentat les nocions que hem de tenir en compte entorn a la reflexió ètica.

Per acabar hem parlat dels dilemes morals i aquí (si segueixes llegint) trobareu un dilema per comentar.

Com comentar-lo?

En primer lloc cal que determineu el conflicte o el problema moral en joc. Determinar el conflicte és precisar i delimitar el problema que volem analitzar. En la vida moral no és fàcil, perquè els problemes estan entrelligats i la identificació d'un problema sempre es fa amb un altre.

Després cal que analitzeu la situació que condiciona la decisió. Les situacions tenen un paper important en la presa de decisions i condicionen l'acció dels agents. Conèixer-les en profunditat facilitat la decisió i el judici moral.

Tot seguit, és necessari que delimiteu la responsabilitat de l'agent o personatge central. Delimitar la responsabilitat és assignar o distribuir les responsabilitats que són competència de cadascun dels agent implicats en una situació.

Finalment, aplicau una resposta argumentada. Aplicar una resposta és proporcionar una interpretació raonada de la solució que es considera més justa, tot avaluant-ne la conveniència, la correcció i el valor moral.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb