...tot llegint filosofia

quadern desordenat de materials

EB412ABCK departament de filosofia en proves

xavier | 25 Setembre, 2008 20:22

es mussol

B2AC L'escenari de la història

xavier | 25 Setembre, 2008 20:00

De la història que ens ocupa, evidentment. I és que, efectivament, el meu es excessivament conceptual. Font: Història de la filosofia, de César Tejedor (Editorial Cruïlla).

L'escenari de la història que ens ocupa...

Podràs visualitzar-lo millor si utilitzes .......................................... aquest enllaç (sí aquest): http://xavier.balearweb.net/get/grecia2.jpg

Alexandre, disculpau, morí als 32 anys, prop dels 33. Ni tu ni jo, per aproximació, tu.

B1B Cartografia filosòfica

xavier | 23 Setembre, 2008 20:40

Una i tres cadires, de Joseph Kosuth

Ens serveix com element per visualitzar alguns dels aspectes que tractarem a l'assignatura. Notau en el que parlàrem: hi queden reflectides, a aquesta imatge, tres dimensions, aquestes són, la material, de la cadira "real" (si existeix la realitat tal i com ingènuament l'entenem), però també la imatge de la cadira (tal vegada els continguts de la nostra ment, en la mesura que puguin assemblar-se a una fotografia) i, finalment, l'aspecte lingüístic (quantes coses meravelloses no podem fer, no podem dir, amb les paraules? i al contrari, que també som capaços del pitjor). L'ésser humà com una realitat que és conscient del fet que és conscient.

Però ateneu també al fet que es tracta d'una instal·lació artística, relativament contemporània: l'home (la dona) creador d'art (de bellesa?). I fixau-vos: a la pantalla de l'ordinador, de fet, no veim la cadira, ni la imatge de la cadira, sinó una imatge de la cadira i, al temps, per tant, una imatge de la imatge de la cadira...

Totes aquestes coses estranyes ens constitueixen. Potser no sigui un mal començament...

E4ABCK Bentrobats i bentrobades a l'assignatura

xavier | 23 Setembre, 2008 20:31

MATERIAL D'EDUCACIÓ ETICOCÍVICA: LECTURA

Si premeu aquí sobre, hi trobareu el material de lectura.

Així ja podeu començar a treballar... Anau al document que s'obrirà amb l'enllaç.

SIGAN USTEDES SABIENDO QUE, MUCHO MÁS TEMPRANO QUE TARDE, DE NUEVO SE ABRIRÁN LAS GRANDES ALAMEDAS POR DONDE PASE EL HOMBRE LIBRE, PARA CONSTRUIR UNA SOCIEDAD MEJOR.

xavier | 14 Setembre, 2008 10:56

11/09/1973

Hi ha un altre 11 de setembre.

L'any 1973 es produeix el cop d'estat a Xile contra un govern democràticament legítim.

La Moneda, el palau presidencial, va ser bombadejat:

La Moneda, 11/09/73

Salvador Allende, el president, es dirigia als xilens (segurament als humans), per ràdio, poc abans de morir:

"Tienen la fuerza, podrán avasallarnos, pero no se detienen los procesos sociales ni con el crimen ni con la fuerza. La historia es nuestra y la hacen los pueblos."

Salvador Allende

'Cuando septiembre se llama Allende...'

Les partícules de l'accelerador me fan molta pena

xavier | 11 Setembre, 2008 21:43

I és que les han posades a fer voltes i tot és una festa però jo no sé ben bé què pensar.

No arribaran molt enfora, tenint en compte que l'accelerador fa vint-i-set kilòmetres de llargada. I és una circumferència, cosa que no els obre massa perspectives.

Tenint en compte que circulen al 99'99% de la velocitat de la llum em causa vertígen pensar la quantitat de voltes que arribaran a fer, sota l'horitzó de tanta monotonia.

Què en pensen, pobretes?

Crec que la intenció és, d'aquí a un mes (quantes voltes haurien fet?), llançar feixos (de la gruixa d'un pél) en sentit contrari. Trob que és tenir molta mala idea (com l'acudit de l'autopista). Segurament no tendran temps de veure-les venir.

Els han demanat res a elles?

Álvaro de Rújula, físic teòric, afirma a El País, que "una d'aquestes partícules supersimètriques té un atractiu teòric especial perquè és el millor candidat teòric per a constituir la misteriosa matèria obscura de l'univers". Són supersimètriques, es veu.

Cost: 6.000 milions d'euros.

Jorge RIECHMANN: Gente que no quiere viajar a Marte. Los libros de la catarata.

I tu, què faries?

xavier | 08 Setembre, 2008 19:19

A EL PAÍS SEMANAL, núm. 1667, de diumenge 7 de setembre de 2008.

Reunión en La Moncloa de los agentes sociales -sí, así se llaman, agentes sociales- para suscribir el acuerdo de diálogo. Sindicatos, patronal, Gobierno. Pero hay uno que duda.

He aquí el presidente del Gobierno con los llamados "agentes sociales", es decir, con los representantes de la patronal y de los sindicatos. La expresión no tienen desperdicio, agentes sociales. Si usted tranaja, incluso si está en el paro, usted es un agente social, lo mismo que el dueño de su empresa. Isidoro Álvarez, por poner un ejemplo, es tan agente social como un dependiente de El Corte Inglés. Si usted no quiere ser agente social, se tiene que convertir en un excluido (social) o meterse a político. De hecho, el único de los reunidos que no pertenece a la categoría de agente social és Rodríguez Zapatero.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb