...tot llegint filosofia

quadern desordenat de materials

necessitat d'altres banderes

xavier | 29 Gener, 2009 21:34

El roto, a El PaÝs (25/01/2009): de molts de colors...

B2AC Introducciˇ al Renaixement, un poc a la meva...

xavier | 28 Gener, 2009 22:12

Un treball ja fet...

TambÚ amb textos (ni que sigui un)...

B2AC Comentari TomÓs d'Aquino

xavier | 28 Gener, 2009 21:53

De lliurament obligatori, per revisitar l'estudi de TomÓs.

Notau, en la quarta de les qŘestions, en les dues parts de l'esl˛gan: la primera, sobre l'existŔncia (una de les preguntes de selectivitat, de la quarta de les qŘestions, va ser: Quin sentit tÚ parlar avui en dia de demostraciˇ filos˛fica de l'existŔncia de DÚu?) i la segona, sobre la felicitat (pensau tambÚ amb les escoles helĚlenÝstiques i intentau pensar quin model de vida s'associa a la religiˇ cristiana i per quŔ).

I no m'odieu massa.

Text TomÓs

B2AC la quarta de les qŘestions...

xavier | 28 Gener, 2009 12:17

Quina relaciˇ creus que s'estableix, i que s'hauria d'establir, entre filosofia i religiˇ ara, a comenšaments del segle XXI?

Notau que hi ha una doble vessant: el com creis que Ús, i el com creis que hauria de ser...

B2AC Comentari voluntari Fe i Raˇ/religiˇ i Estat

xavier | 27 Gener, 2009 23:36

Article

... per analitzar crÝticament les possibles articulacions de la relaciˇ entre Estat i EsglŔsia. Teniu fins a dia 6 de febrer per lliurar-lo, ara que ho teniu per mÓ.

NOTA: si estÓ llegint aix˛ i encara no has fet l'examen de TomÓs d'Aquino 1) no sˇn hores i 2) posa't amb TomÓs i ja farÓs... Si ja has fet l'examen... tot va bÚ.

B2AC Per no dir-li "adÚu" a l'edat mitjana

xavier | 25 Gener, 2009 21:09

Un text per reflexionar sobre el sentit de la hist˛ria de la filosofia durant l'edat mitjana i fer-ho amb actualitat, en la mesura que ens convida a problematitzar la nociˇ de nacionalisme (tots, tant el basc com l'espanyol) quan es construeix cap enrera, i assumir la nostra identitat de forma complexa (defugint de simplificacions com el xoc de civilitzacions i una pretesa identitat cristiana d'Europa).

PARA NO DECIRLE ADIOS.pdf

B2A Aclariment

xavier | 22 Gener, 2009 17:43

CrÓpula:

Persona que viu en la disbauxa. Capteniment de qui es lliura als delits sensuals immoderadament. // ExcÚs.

TambÚ a la rae. Utilitzau aquests recursos (el DIEC i el DRAE).

l'esquisse

xavier | 19 Gener, 2009 21:03

el patiment de l'escarabat...

2on de batxillerat: apunts de TomÓs d'Aquino

xavier | 19 Gener, 2009 16:01

Recordau l'entramat per a estudiar per a la prova escrita de dia 28.

tomas.pdf

Imaginar el dolor aliÚ (demanda de pau)

xavier | 14 Gener, 2009 21:01

La teva cara aquÝ

Article de Juan GOYTISOLO: Ver, imaginar, sentir, el dolor ajeno

GOYTISOLO Imaginar dolor ajeno.pdf

a EL PA═S (13/2/2009)

sobre Gaza.

B2A Tots guapos i totes guapes

xavier | 14 Gener, 2009 18:46

El proper 27 de gener ens faran la fotografia per l'anuari, a segona hora. Per tant, recordau venir tots guapos i totes guapes (vaja, com sempre) per quedar immortalitzats. Qui s'hagi d'allisar els cabells, que ho faci.

La bona noticia Ús que dimecres farem dues (2) hores d'hist˛ria de la filosofia: moderau la vostra euf˛ria i mentalitzau-vos.

ESTUDIS A LA UIB: llistat i plans d'estudis

xavier | 14 Gener, 2009 18:34

Segurament heu estat mirant les diferents possibilitats en aquestes anotacions tan interessants que he anat posant (i si no ho has fet, quŔ esperes?). Per˛ recordau el que deia: no hi sˇn tots els estudis. ╔s per aix˛, que mentre van sortint i per tal quŔ vegeu la descripciˇ oficial us deix un enllaš amb el llistat dels estudis actuals que s'ofereixen a la UIB i aixÝ pogueu saber quins mÚs existeixen:

LLISTAT I PLANS D'ESTUDIS UIB

Per altres universitats, consultau si voleu o cercau. I una qŘestiˇ: per aquells que s'ofereixen al Centre d'Ensenyament Superior Alberta GimÚnez (Periodisme i Comunicaciˇ Audiovisual) considerau seriosament l'opciˇ de anar a una altra Universitat (segons les vostres possibilitats) ja que no Ús de titularitat p˙blica, sinˇ de la Congregaciˇ Pureza de MarÝa (d'entrada, a la web, et reben en castellÓ, i no Ús el mÚs significatiu) i vinculat al Bisbat. En podem parlar.

Cultura clÓssica: conferŔncia i exposiciˇ

xavier | 14 Gener, 2009 09:32

Del XIII Curs de Pensament i Cultura ClÓssica (La vida quotidiana a l'Antiguitat grecollatina) que us en vaig dir coses, el divendres de la propera setmana tendrÓ lloc la tercera conferŔncia del cicle:

LOS EPIGRAMAS DE MARCIAL O LA INVENCIËN DEL CHISTE,

a cÓrrec d'Antonio Alvar, CatedrÓtic de Filologia Llatina de la Universitat d'Alcalß.

La propera (13 de febrer) versarÓ sobre El teatre i la vida quotidiana a Roma i la vida quotidiana al teatre.

Si alg˙ estÓ interessat en anar-hi ho hauria de parlar amnb n'└ngela o amb mi, ja que l'assistŔncia requereix d'inscripciˇ i nomÚs poden assistir-hi algunes persones mÚs, segons ho vagin dient.

El programa complet del curs Ús aquest:

PROGRAMA DEL CURS, revers

PORTADA DEL CURS, anvers

EstÓtua

A mÚs, avui s'inaugura l'exposiciˇ ROSTRES DE ROMA, a Ses Voltes, amb 32 peces del Museu Arqueol˛gic Nacional: monarques, fil˛sofs...

enllaš al Diario de Mallorca, amb la notÝcia

Per tal que ho sabeu i si voleu fer-hi una visita, particularment o en grup, potser juntament amb la conferŔncia, com sigui.

ESTUDIS A LA UIB: Psicopedagogia

xavier | 12 Gener, 2009 10:47

A partir del mes de juliol de l'any passat el Diari de Mallorca estÓ publicant, cada diumenge (podeu anar mirant-ho), una sŔrie d'entrevistes relatives als estudis universitaris, i pot estar bÚ que ho aneu mirant, per saber coses. Tots ells sˇn relatius a la Universitat de les Illes Balears, la UIB, i ja estaria bÚ comptar amb alguna cosa semblant amb altres opcions, per˛ el ventall seria inabastable Ús a dir, que aix˛ en tot cas es podria fer amb interessos manifestats particularment. Notau que a l'enllaš hi trobareu una presentaciˇ dels estudis mitjanšant una entrevista a un professor o professora, per˛ tambÚ, a la mateixa pÓgina, davall de la fotografia, hi trobareu dues NOTICIAS RELACIONADAS, amb sengles entrevistes: 1) a un@ alumn@ que estÓ cursant els estudis i 2) a un@ alumn@ que ja ha cursat els estudis, i que parlen de l'ambient i de les sortides professionals (mirau-ho, tots tres elements estan bÚ).

Evidentment que tractant-se d'entrevistes sˇn visions parcials, per˛ la presentaciˇ genŔrica sempre Ús molt freda, i aix˛ ho heu de contrastar amb altres relats i informacions (mai no us decidiu per una cosa com aquesta). Tothom en parla bÚ i els i les alumnes sˇn estudiants que viuen la seva elecciˇ (que Ús el que heu de fer vosaltres). Recordau que hi ha vinculaciˇ amb les modalitats i les opcions de selectivitat, per tant, jo ho pos tot, i cadasc˙ que miri.

Aquell dia (28/12/2008) tocava:

 (Segueix)

ESTUDIS A LA UIB: Pedagogia

xavier | 12 Gener, 2009 10:45

A partir del mes de juliol de l'any passat el Diari de Mallorca estÓ publicant, cada diumenge (podeu anar mirant-ho), una sŔrie d'entrevistes relatives als estudis universitaris, i pot estar bÚ que ho aneu mirant, per saber coses. Tots ells sˇn relatius a la Universitat de les Illes Balears, la UIB, i ja estaria bÚ comptar amb alguna cosa semblant amb altres opcions, per˛ el ventall seria inabastable Ús a dir, que aix˛ en tot cas es podria fer amb interessos manifestats particularment. Notau que a l'enllaš hi trobareu una presentaciˇ dels estudis mitjanšant una entrevista a un professor o professora, per˛ tambÚ, a la mateixa pÓgina, davall de la fotografia, hi trobareu dues NOTICIAS RELACIONADAS, amb sengles entrevistes: 1) a un@ alumn@ que estÓ cursant els estudis i 2) a un@ alumn@ que ja ha cursat els estudis, i que parlen de l'ambient i de les sortides professionals (mirau-ho, tots tres elements estan bÚ).

Evidentment que tractant-se d'entrevistes sˇn visions parcials, per˛ la presentaciˇ genŔrica sempre Ús molt freda, i aix˛ ho heu de contrastar amb altres relats i informacions (mai no us decidiu per una cosa com aquesta). Tothom en parla bÚ i els i les alumnes sˇn estudiants que viuen la seva elecciˇ (que Ús el que heu de fer vosaltres). Recordau que hi ha vinculaciˇ amb les modalitats i les opcions de selectivitat, per tant, jo ho pos tot, i cadasc˙ que miri.

Aquell dia (21/12/2008) tocava:

 (Segueix)
1 2 3 4  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb