...tot llegint filosofia

quadern desordenat de materials

B2A Horari de classes preparatòries de selectivitat

xavier | 29 Maig, 2009 18:01

Tal com hem quedat, i disculpau una altra vegada, aquest és l'horari de classes per preparar la selectivitat. Fins dilluns idò. Relacionat amb això agrair també als alumnes que vau lliurar l'autoavaluació del trimestre/curs, tal com haviem quedat, perquè així amb la vostra delegació de curs vam poder dir cosa a la sessió d'avaluació i que tal vegada serveixi pels futurs segons.

Recordau que les classes són obertes a tothom i serveixen per completar temari, aclarir dubtes i conèixer estratègies per afrontar els exàmens de juny. Reordau també que el seu aprofitament depèn sobretot de vosaltres però que sí que demanam que no s'interfereixi amb anades i vingudes.

D'història notau que s'han suprimit les hores però és aconsellable que parleu amb la professora ja que té materials per a vosaltres.

De filosofia queda entre parèntesi la proposta d'hores que teníeu al bloc ja que jo prenia el grup de filosofia a les hores d'història però finalment s'han mogut caixes per tal que no comenceu sempre tan prest ni acabeu sempre tan tard.

Ara bé: dilluns a les 8h sí que farem classe, juntament amb B2C, ja que vosaltres teniu buit i tanmateix.

Horari selectivitat

vinyeta

I no faceu de Borjamari...

llatí

B2ABC De la reunió amb l'equip directiu ¿Cómo no me voy a reir si es una fiesta?

xavier | 27 Maig, 2009 17:53

Caro diario

Sé que ara per ara estau alienats amb la final de la lliga dels xampinyons (en la primavera de 1847, Karl Marx y Frederich Engels aceptaron unirse a la Liga de los Justicieros ["Bund der Gerechten"] -ramificación de la primitiva Liga de los Forajidos, "Bund der Geächteten"-, una sociedad secreta fundada en París, en el decenio de 1830, por trabajadores alemanes -sobre todo sastres y ebanistas- con influencia revolucionaria francesa),

però pels que no poguéreu arribar més prest, tres són les coses que es van dir:

1.- La sol·licitud del certificat de català, que en Joan Planes ja havia repartit alguns fulls però que si hi ha algú que no les té, que es preocupi de demanar-ho per tal de resoldre la paperassa. També parlà de la Universitat Catalana d'Estiu.

2.- La matrícula a selectivitat: no serà tan instantània com havíem pensat ja que s'ha de remetre des de l'IES el llistat dels que titulareu, i després la UIB ens enviarà els fulls d'ingrés i els vos donarem mentre duren les classes de revisió. Així que si no veniu, estau pendents.

3.- Els canvis de matrícula pel curs que ve a segon de batxillerat. Ha d'anar bé i tothom el vull fóra de l'IES al setembre com a màxim, però bé, heu de saber que tot allò de convalidar canvia. Si us interessa, demanau-ho.

Alguna cosa més?

B2AC Horari provisionalment definitiu de reforç per als examens de juny

xavier | 25 Maig, 2009 18:01

S'ha tengut en compte que Història d'Espanya i Filosofia II no impliquen els mateixos alumnes i, per tant, possibilita fer alguna sessió més, i les assignatures que no van a selectivitat (hi ha un problema amb alemany / B2C; m'hauríeu de dir si algú hi va):

dilluns, 1: 1era B2A i B2C (aula 023) / Qüestions relatives a Marx

dilluns, 1: 4rta B2C / Qüestions relatives al comentari de text

dimarts, 2: 2ona B2A / Qüestions relatives al comentari de text

dimecres, 3: 4rta B2A i B2C (aula 005) / Qüestions relatives a Nietzsche

dimecres, 3: 5ena B2A / models de selectivitat

dimecres, 3: 6ena B2A / tutoria (de filosofia?)

dijous, 4: 4rta B2C / models de selectivitat

dijous, 4: 5ena B2A / autors

divendres, 5: 2ona B2A / autors

divendres, 5: 4rta B2C / autors

divendres, 5: 6ena B2C / tutoria (de filosofia?)

Si algú preveu altre possibilitat, que m'ho digui.

B2AC Que consti...

xavier | 25 Maig, 2009 17:49

Que els tentacles de la filosofia són com els dels pops, no com els dels calamars.

Calamar

B2ABC Calendari de lliurament de notes, reclamacions i matrícula als exàmens de juny

xavier | 25 Maig, 2009 17:28

Ateneu a la següent calendarització, i contrastau-la amb els vostres companys i companyes, que tothom, i més jo, ens podem equivocar:

DIJOUS, 28 de MAIG: sessions d'avaluació: hi assisteixen delegats i delegades i subdelegats i subdelegades (i tutots i tutores i professors i professores i caps d'estudis diversos). A l'aula 114. B2C: 15h30' / B2A: 16h30' / B2B: 15h30'

DIVENDRES, 29 de maig: LLIURAMENT DE NOTES, a les 10h (B2A: aula 218; B2B: aula 201; B2C: aula 209)

Reclamacions: divendres 29 de maig, de 10 a 12h

i dilluns 1 de juny, de 10 a 12h.

MATRÍCULA DE SELECTIVITAT: dilluns, 1 de juny, a les 10h30' a la Biblioteca.

Si us falta alguna dada o data o comentau, que no està de més...

B2ABC Reunió amb l'equip directiu

xavier | 25 Maig, 2009 17:24

Recordar, per si hi ha algun despistat (que, per despistats nosaltres) que la reunió prevista per demà dels alumnes i les alumnes de 2on de batxillerat amb l'equip directiu, serà a les 11h, a la biblioteca, per evitar les presses amb els exàmens.

La vostra assistència és important, ja que se us donarà la contrasenya per ser feliços de forma intransferible (la qüestió de la contrasenya, no la de la felicitat, que sempre ha de ser transferida).

B2AC Karl Marx: El capital (Fetitxisme de la mercaderia)

xavier | 24 Maig, 2009 21:58

Fetitxisme de la mercaderia

B2AC Per practicar Marx: comentari obligatori

xavier | 24 Maig, 2009 21:08

Enfrontar-se als comentaris és tal vegada la millor manera de tastar la nostra comprensió dels autors. Passa el mateix que amb Nietzsche. Però per qui s'animi a fer-lo...

Apaga la crisi

Data de llirament: 3 de juny.

Comentari obligatori Marx

Tutoria estesa... I queda molt bé.

xavier | 24 Maig, 2009 11:45

Ja sabeu les meves motivacions (exceptuant els qui no les saben i una alumna que havia sortit de l'aula durant l'examen) i que la BSO de Titanic no era adient (Copyleft de'n Sergi) i "els dies s'acaben".

B2AC Comentari obligatori Nietzsche

xavier | 24 Maig, 2009 11:35

Sensible al clam de la humanitat que em sol·licita el comentari obligatori de Nietzsche, us llanço el desafiament. Recordau que la dat ade lliurament és dia 1 de juny.

Nietzsche, copilot

Certament les notes acadèmiques seran en aquell moment ja definitives, però recordau que els tentacles de la filosofia són imprevisibles i viscosos (no sé què té a veure una cosa amb l'altra) i en qualsevol cas haureu d'assumir que eternament us haureu de confrontar amb el lliurament d'aquest comentari.

Era això.

Comentari obligatori (?) Nietzsche

B2AC 10 anys d'història de la filosofia a selectivitat (1995/2005)

xavier | 16 Maig, 2009 21:28

S'hi recullen aquí els diferents models d'examen d'història de la filosofia des del curs 1994/95 (jo em vaig examinar de Descartes i Hume).

Diego Reina, professor de filosofia a l'IES Cap de Llevant, a Maó, pioner en el tractament de materials de filosofia a Internet, els té a la seva web: http://inicia.es/de/diegoreina/

Jo els he pres d'allà. Gràcies.

A partir del curs 2006/2007 estan enllaçats al meu bloc i els podeu trobar a la web de la UIB. No hi són tots els models i l'assignatura ha tengut varis formats (Filosofia II i Història de la filosofia) i la UIB ens fa un poc la pirula amb això.

És el que hi ha.

I el proper curs tornam a canviar de format. Però ben bé, la història de la filosofia mana, a la seva manera.

Llegiu, si podeu, els textos, que suggereixen; centren i descentren; enamoren; recorden...

SELECTIVITAT 1995-2005

Si soñáramos todas las noches con la misma cosa, nos afectaría tanto como los objetos que vemos todos los días. Y si un artesano estuviera seguro de soñar todas las noches, durante doce horas, que es rey, creo que sería casi tan feliz como un rey que soñara durante todas las noches, durante doce horas, que es artesano.

xavier | 15 Maig, 2009 21:58

PASCAL

Pensamientos

"Creo que tenemos cosas que decirnos." Així comença gairebé l'obra El encuentro de Descartes con Pascal joven, que malauradament ha coincidit amb el final de maig. És un encontre que pateix de desencontre. Ens hauria estalviat una hora de classe i ens n'hauria possibilitat onze. I és que quina cosa que som els humans que tenim coses que dir-nos.

Model de percepció segons Descartes

DESCARTES: Lo que más me gusta es no hacer nada, al menos aparentemente. Porque el ocio —usted lo descubrirá probablemente con los años—, es el taller subterráneo donde trabaja el pensamiento sin que nos demos cuenta. Que se perturbe mi retiro es algo que no puedo soportar.

"Sería una lástima que tuviéramos que despedirnos sin habernos dicho aquello que teníamos que decirnos".

La realitat urgeix de ser atesa

xavier | 14 Maig, 2009 19:46

Avui Tzvetan Todorov, filòsof bulgar de nacionalitat francesa, ha publicat a El País un article sobre les tortures infringides a les presons de la CIA durant el govern de Bush. La gravetat de la situació no és només per les tortures (la violació dels Drets Humans no és exclusiva dels EEUU) sinó principalment per la legitimitat que es pretenia atorgar-li. Els països democràtics han de ser capaços de mostrar i demostrar la seva pretesa preferibilitat, i quan la seva mateixa estructura els permet justificar actuacions com les descrites a l'article aleshores, no només perden credibilitat, sinó que posen de manifest la necessitat que tots els ciutadans i ciutadanes romangiuin vigilants de les extralimitacions del poder.

TRIBUNA: TZVETAN TODOROV

Los torturadores voluntarios de Bush

Los documentos elaborados por el anterior Gobierno de EE UU son manuales detallados del suplicio y de su autojustificación legal, moral y política. Sus eufemismos no pueden evitar el espanto que provoca leerlos

B2AC Tot rau en això

xavier | 14 Maig, 2009 12:16

Rodin, de l'ambient

Finalment, com que l'escriptura final de filosofia és el dimarts, el comentari de Nietzsche no s'haurà de lliurar el dia 20. Tampoc el dia 26 ó 27, com havia suggerit.

La data de lliurament serà dia 1 de juny.

B2AC Com podrem consolar-nos els assassins més assassions entre tots els assassins?

xavier | 13 Maig, 2009 21:25

fragment etern retorn, quan estudiava
1 2 3  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb