...tot llegint filosofia

quadern desordenat de materials

Sobre "Te doy mis ojos" i les qüestions de gènere...

xavier | 11 Febrer, 2007 10:28

Aquesta anotació fa referència a les qüestions tractades durant les sessions dels dies 29/1/7 i 1/2/7 i l'extraordiària de dia 1/2/7.

El tema que desenvoluparem ara és la unitat 6 de manual del curs: PROJECTES ÈTICS I MOVIMENTS SOCIALS, sobre com, en la nostra societat contemporània, s'ha configurat històricament una sèrie de moviments sorgits de la societat civil a partir de qüestions relacionades amb l'ètica com a projecte social, la recerca del bé projectat sobre la humanitat sencera.

Vam quedar que:

1.- Faríeu una relació d'idees per a la reflexió a partir de la pel·lícula que vam veure i comentar, Te doy mis ojos.

2.- Resumiríeu o esquematitzaríeu l'apartat sobre El feminisme, de la unitat, pps 94-97.

3.- A partir d'això faríeu una relació d'idees per a la reflexió entorn a la qüestió de la igualtat d'homes i dones en el vostre entorn més inmediat i en la nostra societat i d'observacions entorn a la vigència del masclisme.

Recordau també que, per realitzar el seguiment de la pel·lícula hi ha vàries pàgines a internet on hi trobareu fitxes sobre cinema, i sobre les pel·lícules que anam treballant, com www.labutaca.net o www.zinema.com.

http://xavier.balearweb.net/get/kandinskyComposicionVII.jpg

Jo us deix una sèrie de notes que us poden servir, o no, per treballar el punt 1 dels abans establerts.

Comentaris

"Te doy mis ojos"

Caterina Viver | 23/02/2007, 19:07

Encara que jo no soc d'aquest curs que ha mirat la pel·lícula, jo l'he vista i la veritat és que em sembla una pel·lícula molt forta, a mi que em sembla molt malament el masclisme, em va fer molta ràbia l'impotència que sent la protagonista davant el seu home, si et lligues a algú és per estar bé, per ser feliç, no perque aquella persona a la que tú desitges t'obligui a fer el que tu no vols i et maltrati tant físicament com psicològicament(que a vegades són pitjors les paraules...). A més perquè sempre són els homes els que fan mal a les dones, que es que no poden tenir una mica de por a les dones o què? No sé, a mi m'interessa molt aquest tema i cada vegada que surt a les notícies o als diaris (que és molt sovint) em pos furiosa, em fa molta ràbia, m'ès impossible entendre-ho. A més no puc entendre com moltes dones segueixen amb els "cabrons" que no fan res més que amargar-lis la vida, que els posin una denúncia i que se'n vagin a on puguin, jo no em deixaria dominar d'aquesta manera, la veritat és que aquesta situació que actualment està tant de "moda" és molt molt molt trista!! Així com les dones han d lluitar perque això s'acabi, els homes que reflexionin una mica i se'n adonin del que fan!!!

defensa contra acusaciones

Borja | 24/02/2007, 16:52

Soy un alumno de xavier,estoy en la misma clase de sole y es verdad lo que a escrito en el comentario, sin envargo tampoco me parece bien que generalice en un tema como el machismo en mi clase. No todos pensamos que las chicas sean malas jugando a fútbol,incluso algunos le pedimos al profesor que las chicas jugaran. Sole te pediría que no generalizaras en un tema como este,ya que como yo existen muchos chicos a favor del feminismo.

reflexionem, que és el que importa

xavier, del departament que no existeix | 24/02/2007, 17:42

En relació als comentaris, ambdós molt interessants i que constitueixen un punt de partida molt adequat per pensar la qüestió de la discriminació, cal que facem un esforç: intentem, en primer lloc, diferenciar la passió i la reflexió. La passió, és a dir, la indignació sentida, la sensació d'injustícia, és fonamental per actuar i pensar. Però primer pensem i després actuem. Intentem, per tant, deslligar-ho del fet concret de la classe d'educació física: segurament tots podriem posar exemples diferents sobre aquesta qüestió, i cal aclarir-los, però no jutgem a les persones sense que es puguin defensar i per això intentarem reconduir la situació. Ara, el que és interessant des d'aquest bloc i des de l'ètica és identificar la discriminació, pensar com es senten els altres i allunyar-nos una mica del fet concret. I reflexionar conjuntament, sense fer una persecució. Estic encantat que es produeixi aquest debat i anim a tothom a participar-hi, però no personalitzem excessivament.

una cosita mas q añadir

Federico Bech | 24/02/2007, 18:58

soy fede de 4A yo estoy a favor de las xicas, por q el profesor de e.f acuto mal, si q puede tener sus argumentos para hacer lo q hizo, pero como profesor no deberia haber actuado asi, ya que tiene la obligacion de enseñar no de apartar. Pero tambien pienso que las xicas no habeis actuado de forma correcta, por que no somos nosotros quienes decidimos, sino el profesor y de momento yo solo veo que habeis pagado el pato con nosotros, ya q aunq vosotras penseis q nosotros podiamos avernos rebelado, tambien teneis q pensar q es nuestro profesor y que nos va a evaluar sobre nuestra clases practicas, y tampoco se nos informo a nosotros,los alumnos del tan malestar de las alumnas tanto comprensible, pero como os fuisteis sin decir nada, la mayoria de los tios incluyendome a mi pensamos que os habiais ido al patio ya,aun quedando mas de media hora, ya q no os pusisteis a jugar en el campo, ni insististeis, por eso mi pensamiento es q deberiais hablar seriamente con el profesor de e.f y despues actuar, no alreves como hicisteis, y es mas me atrevo a decir, q si pensais solucionar el problema sin hablar con los tios, os dare malos presagios por que el primer paso para solucionar algo es hablar, si no se habla no se puede llegar a un acuerdo, esta es mi opinion.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb